Δράση_4 Προσφέρω … για να έχω

Σκοπός της δράσης «Προσφέρω … για να έχω» είναι η προώθηση και ενδυνάμωση του εθελοντισμού καθώς και η ευαισθητοποίηση για μια φύση χωρίς σκουπίδια, για ένα καθαρό και «νοικοκυρεμένο» περιβάλλον.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δράση_6 Κατασκευή συσκευής για την εποπτεία της πληρότητας των κάδων ανακύκλωσης στην σχολική μονάδα και η απεικόνιση της πληροφορίας μέσω Android εφαρμογής στο κινητό

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της έννοιας της ανακύκλωσης στους εν δυνάμει ανακυκλωτές, μέσα στο χώρο που πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικοποίησής, δηλαδή το σχολείο ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Δράση_7 Γνωριμία και εικονική παρουσίαση των θρησκευτικών μνημείων της πόλης μου

Oμαδοσυνεργατικό project μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας και του 2ου Γυμνασίου Δράμας με σκοπό τη γνωριμία και την ψηφιακή-εικονική παρουσίαση των θρησκευτικών μνημείων της πόλης μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δράση_8 Γκράφιτι: ένας ακόμη λόγος για να επισκεφτεί κανείς τη Δράμα

Oμαδοσυνεργατικό project μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας και του 2ου Γυμνασίου Δράμας με σκοπό τη γνωριμία και την ψηφιακή-εικονική παρουσίαση των Γκράφιτι της πόλης μας ... και την προώθηση ενός ακόμη λόγου να επισκεφθεί κάποιος την πόλη μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δράση_9 Πόσα βακτήρια υπάρχουν στο σφουγγάρι της κουζίνας του σπιτιού μας

Καινοτόμος ηλεκτρονική διάταξη με λέιζερ συγκεκριμένης συχνότητας η οποία μπορεί να ενεργοποιεί τα βακτήρια, να τα μεγεθύνει και να τα προβάλει ώστε να τα παρατηρούμε χωρίς τη χρήση μικροσκοπίων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δράση Διάχυσης - Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δημιουργεί_2022

“Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δημιουργεί_2022” ... αποτύπωση και διάχυση όλων των δράσεων, παρεμβάσεων, κατασκευών, εφαρμογών, καινοτόμων δραστηριοτήτων και project που υλοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα το σχολικό έτος 2021 – 2022 στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΝΑΕ.

Συνέχεια ανάγνωσης