Ημερίδα - Μεταλυκειακό Έτος την Τάξη Μαθητείας

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας  υπήρξε συνδιοργανωτής, με τη ΔΔΕ Δράμας, της ημερίδας που υλοποιήθηκε, στις 30 Μαΐου 2018, στο μεγάλο αμφιθέατρο της σχολικής μονάδας και είχε ως θέμα το Μεταλυκειακό Έτος την Τάξη Μαθητείας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο προϊστάμενος επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης της Π.Δ.Ε. ΑΜΘ, κος. Γ. Τζάστας, ο Δντής Δ.Ε. Δράμας κος Σπ. Κιουλάνης οι οποίοι με το χαιρετισμό τους άνοιξαν την εκδήλωση. Κεντρική ομιλίτρια -εισηγήτρια ήταν η η κα Καρμπόνη Έλενα, υπεύθυνη για την μαθητεία στην Π.Δ.Ε. ΑΜΘ,  και εισηγητές ήταν η υπέυθυνη για την μαθητεία στη ΔΔΕ Δράμας κα Μ. Ζωτίδου,εκπροσωπόντας τα ΕΠΑ.Λ. Δράμας ο Δντής  του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας κ. Σαλής Αναστάσιος και η εκπαιδευτικός & επόπτης του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας στο 1ο ΕΠΑ.Λ., η κα Χρυσομαλίδου Αναστασία. Την εκδηλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι και μέλη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και επιχειρήσεων.

Για το σχ. έτος 2018-19 γίνεται μια προσπάθεια ώστε να λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα μαθητείας στις ειδικότητες: α) Τεχνικός Οχημάτων, β) Τεχνικός Ηλεκκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, γ) Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισσμού και δ) Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκατασστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών.