Επιστολή: Προς γονείς, κηδεμόνες και μαθητές/τριες του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας

“Μένουμε Σπίτι”

Το σχολείο είναι ανοιχτό …. αλλά εμείς δεν είμαστε διακοπές.

Όλες αυτές τις ημέρες η Διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί του, έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ώστε σε σύντομο διάστημα, το σχολείο να μεταβεί στην Σύγχρονη και Ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία. Με τις ψηφιακές τάξεις δεν έχουμε σκοπό να αντικαταστήσουμε τη δια ζώσης διδασκαλία αλλά να προετοιμάσουμε καλύτερα τους μαθητές της Γ΄ τάξης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή μας με όλους τους μαθητές στη σχολική μας κοινότητα.

Ήδη από της 18 Μαρτίου, δεκαεννέα (19) εκπαιδευτικοί του σχολείου διδάσκουν όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στους μαθητές της Γ΄ τάξης (τόσο στα τυπικά τμήματα όσο και στα τμήματα ένταξης) με τηλεδιασκέψεις και από απόσταση, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή πλατφόρμα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν αφιερώσει ατελείωτες ώρες, ώστε να εγκατασταθούν οι πλατφόρμες εξ αποστάσεως διδασκαλίας, να δημιουργηθούν οι ψηφιακές τάξεις, να αναζητήσουν και να δημιουργήσουν υλικό που αναρτήθηκε στις ψηφιακές τάξεις, να επιμορφωθούν πάνω στα νέα ψηφιακά εργαλεία που τις περισσότερες φορές λόγω υπερφόρτωσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε.

Ευθύνη όλων μας είναι μέσα σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση να στηρίξουμε το Δημόσιο Σχολείο. Ευθύνη όλων μας είναι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια του Υπουργείου, αυτή την προσπάθεια του σχολείου μας. Γι’ αυτό θα θέλαμε αφενός, να παρακαλέσουμε τους μαθητές μας να συμμετέχουν στα μαθήματα ασύγχρονης αλλά και σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ώστε με τηλεδιασκέψεις να έχουν επαφή με τους καθηγητές/τριες τους και να συμμετέχουν στο μάθημά τους και αφετέρου, τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους και τη δική μας προσπάθεια.

Αντικαταστήσαμε τη φυσική επικοινωνία με τους μαθητές μας και τους γονείς τους με μηνύματα, email και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου. Παρακαλούμε οι γονείς να παρακολουθούν (εάν είναι δυνατόν καθημερινά) το email που χρησιμοποιήθηκε κατά την εγγραφή του παιδιού τους στο σχολείου και την ιστοσελίδα του σχολείου. Στην ιστοσελίδα του σχολείου αναρτώνται καθημερινά οδηγίες και σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία του σχολείου. Επίσης, παρακαλούμε τους μαθητές μας να επισκέπτονται καθημερινά τόσο την ιστοσελίδα του σχολείου όσο και τους προσωπικούς λογαριασμούς (email) που δημιουργήσανε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Αναλυτικές οδηγίες για όλα τα θέματα που αφορούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του σχολείου ( www.1epaldramas.gr ). Παρακαλούμε οι μαθητές μας να διαβάζουν και να ακολοθούν με προσοχή τις οδηγίες για την χρήση των ψηφιακών τάξεων και να παρακολουθούν το email τους στο ΠΣΔ.

Για απορίες και διευκρινήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο email του σχολείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους για την μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Ευχόμαστε υγείας σε όλους

Ο Διευθυντής
Σαλής Αναστάσιος