Διαδικτυακά μαθήματα/Τηλεκπαίδευση – Ενημέρωση γονέων και μαθητών

Ο κορονοϊός και η πανδημία της ασθένειας Covid-19 άλλαξε τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Η δια ζώσης διδασκαλία σταμάτησε στα σχολεία

για τις επόμενες τρεις εβδομάδες και τα μαθήματα του σχολείου θα συνεχίσουν εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση.

Ευθύνη όλων μας είναι μέσα σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση να στηρίξουμε το Δημόσιο Σχολείο. Γι’ αυτό θα θέλαμε αφενός, οι μαθητές μας να συμμετέχουν κανονικά στα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και αφετέρου, οι γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους και τη δική μας προσπάθεια.

Θα αντικαταστήσουμε τη φυσική επικοινωνία με τους μαθητές μας και τους γονείς τους με μηνύματα, email και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου. Παρακαλούμε οι γονείς να παρακολουθούν (εάν είναι δυνατόν καθημερινά) το email που χρησιμοποιήθηκε κατά την εγγραφή του παιδιού τους στο σχολείο και γονείς και μαθητές να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του σχολείου όπου θα αναρτώνται οδηγίες και σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία του σχολείου.

Οι μαθητές, καθημερινά, θα παρακολουθούν διαδικτυακά τα μαθήματά τους, αξιοποιώντας την “πλατφόρμα” σύγχρονης εκπαίδευσης webex καθώς και τις “πλατφόρμες” ασύγχρονης εκπαίδευσης e-class και e-me. Το μάθημα θα ξεκινάει στις 08:30 και η ύλη των μαθημάτων θα καλύπτεται κανονικά.

Οι μαθητές, σύμφωνα με το πρόγραμμα που τους έχει δοθεί και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου, θα συνδέονται στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών και το κάθε μάθημα θα διαρκεί 40 λεπτά. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και μαθήτριες και καθημερινά θα καταχωρούνται απουσίες σε όσους και όσες δεν συμμετέχουν σε αυτά.

Τονίζουμε και υπενθυμίζουμε στους μαθητές μας ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η παρακολούθηση και η συμμετοχή στα διαδικτυακά μαθήματα μπορεί να γίνει με τη χρήση:

  • σταθερού υπολογιστή (desktop),
  • φορητού υπολογιστή (laptop),
  • tablet,
  • κινητού τηλεφώνου
  • σταθερού τηλεφώνου.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύνδεση στις ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω κινητού τηλεφώνου είναι χωρίς χρεώσεις από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, χωρίς χρέωση είναι και η παρακολούθηση των μαθημάτων με χρήση απλής τηλεφωνικής γραμμής.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.sch.gr/prosvasi-se-psifiakes-platformes-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi-choris-chreosi-apo-kinita-diktya-tilefonias/

Σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα στην σύνδεση των μαθητών στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών ή προβλήματα στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι μαθητές μας ή υπάρχουν άλλες απορίες παρακαλούμε να επικοινωνήστε μαζί μας στο email του σχολείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην ιστοσελίδα του σχολείου, υπάρχουν αναρτημένες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες ώστε τα μαθήματα να υλοποιούνται χωρίς προβλήματα. Δηλαδή, υπάρχουν αναρτημένες οι οδηγίες σύνδεσης στις ψηφιακές τάξεις, το πρόγραμμα διδασκαλίας, οι υπερσύνδεσμοι για τις ψηφιακές-διαδικτυακές τάξεις των εκπαιδευτικών, το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων και διαλλειμάτων κλπ.

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά.
Μείνετε ασφαλείς και να είμαστε όλοι υπεύθυνοι ώστε να συμβάλλουμε στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για τα διαδικτυακά μαθήματα από Δευτέρα 09-11-2020