Σελίδα 12
Εφημερίδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας  

Ενημέρωση Γονέων της Α΄ & Β΄ τάξης για τη λειτουργία του σχολείου

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, και στο μεγάλο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση – ενημέρωση των γονέων των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας.

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων υποδέχθηκαν τους γονείς των μαθητών μας στις 18:00 μ.μ. στο σχολείο μας, προκειμένου να αλληλογνωριστούν και να επιτευχθεί η καλύτερη ενημέρωση των γονέων.

Ήταν πολύ ευχάριστο για όλους το γεγονός ότι η προσέλευση των μαθητών και των γονιών τους άγγιξε σε ποσοστά το 85% του συνόλου των γονέων μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που δεν σχετίζονταν με επίδοση ελέγχων προόδου.

Η ενημέρωση που έγινε από το Διευθυντή του σχολείου, κ. Σαλή Αναστάσιο, κάλυπτε όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου και την παραμονή των μαθητών σε αυτό.

Η ενημέρωσε ξεκίνησε με την παρουσίαση του σχολείου και τη φοίτηση των παιδιών μας σε αυτό καθώς και τις επιλογές που μπορούν να κάνουν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης συνεχίζοντας τη φοίτηση τους στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας. Ακολούθησε η αναφορά στη μοναδικότητα του σχολείου σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν σε αυτό, στο ωράριο λειτουργίας, τη γεωγραφική κάλυψη προέλευσης των μαθητών του και την εξυπηρέτηση των μαθητών με τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς το σχολείο αλλά και τα προβλήματα που συνδέονται με τις μεταφορές.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε σοβαρά θέματα λειτουργίας του σχολείου όπως:

  • τα θέματα συμπεριφοράς
  • την πρόωρη αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο
  • τις απουσίες και τα όρια αυτών
  • το κάπνισμα
  • τη χρήση κινητών συσκευών

Τονίστηκε ιδιαίτερα στους γονείς ποια είναι η θέση του σχολείου για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα και ζητήθηκε η υποστήριξή τους στις θέσεις του σχολείου.

Φυσικά, η ενημέρωση συμπεριελάμβανε και την αναφορά στους χώρους του σχολείου, εσωτερικούς και εξωτερικούς, καθώς και τους χώρους υγιεινής -που μάλιστα όπως είχαμε υποσχεθεί στους γονείς- οι τουαλέτες και οι βρύσες του σχολείου ανακατασκευάζονται εξ αρχής ώστε το 2018 να παραδώσουμε ολοκαίνουργιους χώρους υγιεινής στα παιδιά μας. Τονίστηκε στους γονείς η προσπάθεια και η σημασία της ενεργούς συμμετοχής όλων των μαθητών του Λυκείου σε όλες τις δράσεις και ενέργειες εξωραϊσμού των χώρων στους οποίους μαθητές και καθηγητές περνάμε τη μισή ημέρα της ζωής μας.

Επίσης από την ενημέρωση δεν έλειπαν τα θέματα της διανομής και επάρκειας των διδακτικών βιβλίων καθώς και η πληρότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι το μοναδικό κενό, λίγων ωρών, του μαθηματικού καλύφθηκε και ότι με τη νέα χρονιά θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες.

Ακόμη, οι γονείς ενημερώθηκαν για την παρουσία Ψυχολόγου και Κοινωνικής Λειτουργού κάθε Παρασκευή στους χώρους του σχολείου και το ρόλο τους στη λειτουργία του σχολείου.

Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς για θέματα που αφορούσαν στο σχολείο και απαντήθηκαν ερωτήματα των γονιών τόσο από τον Διευθυντή όσο και από την εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Η συζήτηση για πολύ ώρα ακόμη μεταφέρθηκε και στους χώρους του σχολείου με τον κάθε εκπαιδευτικό προσωπικά και ο τελευταίος γονέας έφυγε από τους χώρους του σχολείου μιάμιση ώρα μετά τη λήξη της ενημέρωσης.

Στο τέλος της ενημέρωσης και στο ισόγειο του σχολείου οι μαθητές της Α΄ τάξης, εξέθεσαν και διέθεσαν στους γονείς τα σαπούνια γλυκερίνης που κατασκεύασαν στα πλαίσια του μαθήματος «Ζώνη Δραστηριοτήτων».

Νοιαζόμαστε και αγαπάμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας και η προσέγγισή μας προς αυτά έχει το ρόλο του γονιού. Αντιλαμβανόμενοι το βάρος της ευθύνης μας ζητήσαμε και ζητούμε την ενεργή συμμετοχή κάθε γονέα και κηδεμόνα στο δύσκολο έργο μας, ώστε τα αποτελέσματά μας να είναι τα καλύτερα δυνατά για τα παιδιά μας.

Σαλής Αναστάσιος
Διευθυντής 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας