Σελίδα 14
Εφημερίδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας  

Ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου για το 1ο ΕΠΑ.Λ.


Ξεκίνησαν οι ενημερώσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, των Γυμνασίων της πόλης μας, για τη φοίτηση στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας.

Κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Διευθυντή του σχολείου κ. Σαλή Αναστάσιο και εκπαιδευτικούς τη Γιαγκιόζη Ευσταθία, Καλπάκη Δέσποινα & Κυριαζίδη Γεώργιο που εκπροσωπούν ταυτόχρονα και τους τομείς του σχολείου μας, επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Δράμας στις 18/12/2017 και το 4ο Γυμνάσιο Δράμας στις 21/12/2017. 

Κατά την ενημέρωση των μαθητών παρουσιάστηκε, τονίζοντας τα πλεονεκτήματά του, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας ως μια από τις καλύτερες επιλογές των μαθητών που τελειώνουν το Γυμνάσιο.

Σε αυτή την πρώτη επαφή παρουσιάστηκε η φοίτηση στο 1ο ΕΠΑ.Λ., οι δυνατότητες σπουδών και η διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας. Επιπλέον τονίστηκε το σχολείο ως ένας ζωντανός οργανισμός με έντονη, δημιουργική ζωή, με ποικιλόμορφες δράσεις εντός και εκτός των ορίων του σχολείου και με συμμετοχές σε πολλά Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των τομέων και ειδικοτήτων που λειτουργούν στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας.

Ο κος. Κυριαζίδης παρουσίασε τον τομέα Ηλεκτρολογίας- Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού, επισημαίνοντας τα επαγγέλματα στα οποία έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι του τομέα.

Η κα Γιαγκιόζη Ευσταθία παρουσίασε τον Μηχανολογικό τομέα, τις ειδικότητες του, τις επαγγελματικές διεξόδους των αποφοίτων του και την προοπτική των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με τη σειρά της η κα Καλπάκη Δέσποινα παρουσίασε τους τομείς Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού αλλά και Εφαρμοσμένων Τεχνών, τονίζοντας τις σημαντικές επιτυχίες των αποφοίτων τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Όλες οι παρουσιάσεις των τομέων συνοδεύονταν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα εργαστήρια του σχολείου.