Σελίδα 7
Εφημερίδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας  

Κατασκευή σαπουνιών γλυκερίνης και χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών από τους μαθητές της Α΄ τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος «Ζώνη Δραστηριοτήτων»


Χρώματα, αρώματα, γλυκερίνη, έλαια, καλούπια, χαμόγελα και φαντασία, οι πρώτες ύλες των μαθητών της Α΄ τάξης.

…. και ξαφνικά η βιβλιοθήκη του σχολείου μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι παραγωγής σαπουνιών γλυκερίνης και χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών κατασκευών για ρεσώ.

reso

Υπό τις οδηγίες του Υπευθύνου της Δραμινής εταιρείας παραγωγής χειροποίητων καλλυντικών «Olivenflower» κ. Πασχάλη Αγγέλου και με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κας Κετσετσίδου Θεοδώρας, Τέγου Αναστασίας και Χούσανλη Αικατερίνης, οι μαθητές κατασκεύασαν πανέμορφα σαπούνια γλυκερίνης για τους ίδιους αλλά και για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου.

Οι μαθητές διέθεσαν τα περισσότερα σαπούνια στους ίδιους τους γονείς τους μετά την ενημέρωση γονέων που έγινε στο σχολείο στις 20/11/2017 αλλά και στους καθηγητές τους και με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν καλύφθηκαν κάποιες αγορές, προκειμένου να καταστήσουμε το σχολείο όμορφο και λειτουργικό.

sapounia


Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και του 4ου Γυμνασίου Δράμας

Μαθητές/τριες από την Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη του σχολείου, παραμονές των Χριστουγέννων έψαλαν τα κάλαντα στους μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δράμας και τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δράμας.

Με τη συνοδεία τρομπέτας και ποντιακής λύρας έψαλαν παραδοσιακά ποντιακά και θρακιώτικα κάλαντα, καθώς και τα κάλαντα στην αγγλική γλώσσα.

kalanta 3


Αιμοδοσία - εθελοντισμός

Την Τρίτη 28/11/2017 και ώρα 12.00 μ.μ., στο σχολείο μας και στο πλαίσιο των σχολικών προγραμμάτων της Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, υλοποιήθηκε ενημέρωση στους μαθητές της Γ΄ τάξης, με θέμα:

«Η διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας».

Η ενημέρωση των μαθητών έγινε από τον Διευθυντή της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, ιατρό παθολόγο, κ. Σπύρο Τουρτούρη.
Κατά την ενημέρωση, αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκαν: α) η αδυναμία της χώρας μας να ικανοποιήσει αυτόνομα τις ανάγκες της για αίμα και β) η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ότι ο αιμοδότης αντιλαμβάνεται την αιμοδοσία ως κοινωνικό χρέος και συμμετέχει ενεργά στην επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος.

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας»