Σελίδα 8
Εφημερίδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας  

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας συμμετείχαν στην 14η Ονειρούπολη και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας.

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι η γειτονιά του σχολείου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Ζητήσαμε, με ενημερωτική επιστολή, από τους γείτονες να στηρίξουν αυτή την προσπάθειά μας και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με την ελάχιστη συμμετοχή τους και με το περίσσευμα αγάπης που διαθέτουν.

Το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά του την Τρίτη 12/12/2017 και Τετάρτη 13/12/2017 και η ανταπόκριση της γειτονιάς ήταν πέρα από τις προσδοκίες μας.

Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και της γειτονιάς στήριξαν τη δράση μας και ενίσχυσαν την προσπάθειά μας να αναδείξουμε την κοινωνική ευαισθησία του σχολείου και την έννοια της προσφοράς, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αισιοδοξίας στο σχολικό περιβάλλον.

Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΕΠΑ.Λ. αισθάνεται περηφάνια που ανταποκρίθηκε στη ζωτικής σημασίας, για την λειτουργία του Χαμόγελου του Παιδιού, έκκληση.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τόσο την αλυσίδα super market «Σκλαβενίτης» όσο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας που συμμετείχαν στη δράση μας και με περίσσεια αγάπη προσέφεραν σημαντικές ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το «Χαμόγελο του παιδιού».